En vanlig dag, barn, bilar, tröttelse och Love!

Inser - vid efterläsning - att jag torde sriva om detta inlägg vid ett senare tillfälle... det blev mycket hackat och yrt... men inte utan helt utan anldning... Ni som bestämt er för att hata mig, läs INTE vidare! Eller gör just det!

Jag är just nu förhållandevis tillfreds och lycklig med mitt liv, men samtidigt oändligt trött i både hjärna och i kropp, - den till åren kommen ni/vi vet - och fortfarande lite orolig över en hel del annat... Jag saknar två av mina fyra (fem) nosar otroligt mycket, men vem är jag att beklaga - jag som själv är riktigt usel på att höra av mig till dem på grund av för alla tokerier här "hemma". Jag borde skämmas, men jag har inte haft råd att resa, men skulle gladeligen ha träffat alla fina varje helg! Men lillnosen kräver verkilgen sitt. Dessutom ringer jag de "stora" alltför sällan... Men nu blir jag i alla fall kvar här i huset, och sommarens kurser stundar, så plats för "hälsepåande" i sommar finnes:o) Och ja - jag har "Halebop vänner" till och med!

Sen är det ju detta med transportmedel som varit- och fortfarande är ett stort aber i mitt liv. Ja, förutom männen då;o) Först "glömde" någon (modell mycket sjuk - vi kan för enkelhetens skull kalla honom T) att säga att han inte alls ämnade bo med mig utan gå tillbaka till sin förra (läs enda) kvinna - varpå de tre senare "tillkommande/typ frångående" startade en facebook-grupp och ville att jag skulle gå med. Tack, men nej tack! Han skrev, sade och gjorde samma saker med/till dem, som till mig. Så varför ens sörja? Jag känner mig varken hedrad eller dissad. Det handlade om EN enda månad för min del. Men visst - det ställde till det rejält rent logistiskt sett. Men jag har så att säga varit med om värre. För rent krasst - vilka av damerna har skrivit tio plattor om - och till sina män för att försöka överleva?

Men ojsan - det var ju bilar jag skulle avhandla! Men de är ju rätt lika män - de går sönder hela tiden och jag fattar inte hur eller vad jag ska laga - jag gjorde ju allt för att köra fint och bra, höll alltid hastighetsbegränsningen hela tiden... kollade oljan, vatten, frystjofset och ja - framför allt bensinen - eller snarare bristen på den! Och oj vad de alla drog och slukade! Energisnåla? Nej - inte ett dugg!

T tog hur som helst tillbaka sin utlånade bil i januari - skriven på honom, med ursäkten att han inte var "mogen för en relation nu" (repris repris!) och gick tillbaka till sitt fjärde ex, eller hur man nu ska numrera de/oss alla...
Sen lyckades maken (den jag ligger i skilsmässsa med i endast en månad till) köpa en skitbils-Saab som stått på T som förrförra ägare (och som jag också lånat för att ta mig till jobb och Thyras skola). Och döm om min allvarliga kräksreflex när jag skulle köra den "nya Audi'n, Adion", (byte från påskostad Volvo vinröd) - och drar fram papparen i handskfacket - förrförra ägaren var också T! Måste allt sitta samman? Eller är allt en slump?

Smått petitessartat kan det tyckas, men jag blir sjukt störd över detta! Den nuvarande säljaren - dvs han som skulle ha fixat Volvon som jag fått ta över från min exmake, förde över bilförsäkringen på Audin till mig, så att vägverket/transportstyrelsen/bilförsäkringsverket/besiktningsmyndigheten/"ha en fungerande, besiktigad, skattad, försäkrad, rätt-däckad och tankad bil-myndigheten" skulle få rätt uppgifter
Ändå har jag uppenbarligen kört tre bilar med körförbud och oförsäkrade (nu sjunger Thyra en liten sång "mamma ... du är världens bästa mamma... det är nog liiite för sent att fiiiiska.... hur säger man båt på engelska ....boat....

Längst ner i denna fullsändigt osammanhängande blogg följer min vanliga dag snabbt och nedskrivet vid sporadiska och hackiga tillfällen, minuter och sekunder - helt oredigeat - önskar jag hade tid, men så ser det ut när man inte hinner berarbeta eller tänka klart en enda tanke innan det blir hål i huvet.

Vänta. Ska natta Thyra nu. Hon ska bara hämta ovannämnda katt först. Men han låg i kartongen som hon tejp-gaffat ihop och han kände sig lite obekväm med fjorton gossedjur i den och satte sig på min studiohögtalare istället... De som balanseras enbart på stenar från stranden... och snart välter någon av dem, och jag har inte råd att köpa nya. Jag försöker ändå ha tålamod. Katten är deprimerad. Han saknar sin bror som varit försvunnen i 3 veckor nu...

Jag har alldeles nyligen (känns dock som minst ett par år) otippat mött en enastående, underbar och smått besynnerlig man (ja, han liknar mig i nästan allt). Han bor hundra mil härifrån, är kock och spelar gudomlig gitarr och skriver låtar jag känner jag vill haka på och skriva melodier, text och sjunga till! Det var ett tag sedan jag kände lust att skriva musik. 

Han är ingenting av det jag trott mig söka - men desto mer därtill är han den jag ämnar leva med. I resten av mitt liv, hur långt det nu månne bli med tanke på viss sviktande hälsa.
Vad konstigt allt kan bli. Och jag har äntligen på riktigt fått stifta bekantskap med saknad/längtan - ett begrepp jag tidigare inte varit helt bekväm med. Jag är riktigt förbaskat glad idag!

Måhända är det kanske inte är så konstigt att jag känner mig trött, när bitarna väl håller på att falla på plats. Att vara kär är synnerligen tröttsamt. Och tiden tycks aldrig te sig så lång som nu. Allt går i ultrarapid. Min tid brukar annars bara försvinna och knappt ens uppfattas - eller ännu mindre noteras mer än som hållpunkter, klockslag och som ett, för andra, otydbart klotter i min kalender.

TV-tittande finns inte längre. Jag surrar uppenbarligen hellre i luren i 4 timmar och ser ut som ett spöke på jobbet dagen efter;o) DET är kärlek det!

Ja, jag är kär! Tokigt kär! Och länge leve kärleken!
Men skrattfaktorn här är helt gratis, remember - och det är ju jag som bjuder;o)

Och här kommer de alldeles oredigerade anteckningarna över min helt vanliga dag... gääääh!
Love/Gina
___________

Min Dag...

 

Ny bil - lämnat lyset på

Försov mig

Dra ut prov

Prov - fel sal - extrauppgift

Bilen konstig - hittade inte kopplingspedalen

Köpte dyra blommor - inte dö nu!

Till mamma - lght, hus, hund osv

Hämta Thyra och kompis på fritids - få underskrivet att Thyra var sjuk

Handla på Liedl på väg hem

Paralellt med E4 - posta brev till a-kassa och F-kassa för tusende gången - stanna bredvid lådorna för att lägga på kuverten

Bilen går inte att lägga in växel

Står helt still - folk arga stressade

Ber barnen förklara och lägga på brev men folk lyssnar inte - tror väl de tigger eller nåt

Ringer killen jag lån/köpt Audin av - jag kommer om en stund

45 minuter

Farbror Göte Borg - kan vi kalla honom - skogsbolagare SCA - jag kan allt om tallar mtp Tallvägen

Omtänksam, testar kopplingen med sina 45:or - hans stackars fru sitter i en bil längre bort och väntar.

Han skäller ut de som är otrevliga för att jag står i vägen - en är stadsarkitekt och fd granne till honom, samt hans överordnade i det militära - "nej - vi har ingen koppling - syftandes på mig - och egentligen bilen - jag vill bara hjälpa en dam i nöd.

Jag får hans mobilnummer eftersom de annars kan skjutsa hem mig, två barn och 9 kassar med blommor, mat och arbetspärmar samt allt som ska hem från Thyras skola om inte "säljaren" dyker upp och vi knappast kan släpa allt till bussen... tack Göte!

 

Träffar Stålis - en av oss tre i Gimala records - många herrans år sedan "Alla är"-plattan - han ser alltid löjligt ung och vältränad ut trots att han borde vara långt över 60 nu - svart bälte i karate eller vad det nu var;o)

 

Äntligen hemma - sätta ut blommorna, solen går i moln - iskallt - låt de inte dö! Stora dottern vill att jag ska kolla hur fint hon fixat i gästhuset - och ja! Det var det. Hade gladeligen bott så själv i 20-års åldern!

Grannen kommer med gräsklipparen och vi hamnar diskussioner om "mina" bilar (som byts varje vecka snart), bilkompisen i ännu längre utläggning om bilar, skattemyndigheten och hur illa allt har gått sedan 2005. Han lovade försöka fixa Audin men evt vänta med min Volvo - men nu har jag båda försäkrade och båda har körförbud... Måste ha bil till måndag...

 

Nu laga mat - kycklingrisotto till stora dottern och mig.

Köttbullar till Thyra och hennes kompis. Föräldrarna hämtar honom om en timme - så nu är det brådis!

Tvättat, städat, bäddat, barnen har haft begravning och kullerbyttekrig i sängen - bäddat om.

Torkat golv för att mjölkförpackningen läckt typ överallt.

Äldsta dotter serverade bubbelvatten - sprutade ner halva köket och golven - delvis skurat kök:o)

Strömavbrott när jag körde igång diskmaskinen - 7 gånger. Rensade den, ett salladsblad. Fäpplade in röret i hålet så som sig bör. Alla datorerna dog hela tiden eftersom huvudströmbrytaren måste slås på. Stora dottern skulle ladda ner film. Gick dåligt.

 

Jag diskade allt för hand och hädanefter får det bli så. Måste säga till hyresvärden.

Medan jag hänger tvätten hör jag utifrån allrummet och Thyra som frågar sin storasyster om hon får hångla med henne samtidigt som hon slänger ut frågan om vad det betyder (alternativt massera fötterna) varpå stora systern svarar: "Man pussas med tungan och det är jätteäckligt"...

 

Jag upptäcker att jag glömt 6 degknyten med fetaost och spenat i ugenen så det blir min och äldsta dotterns kvällsfika/mys. Thyra dricker te och äter två rostade formfranskor med bregott.

 

Vårat mys består i övrigt av diskussioner om hur bra barnen ser i mina läs- respektive titt & körglasögon. Det slutar med att jag får se en bild på katten i stora dotterns mobil med mina guldglasögon på. Thyra utbrister - "Gud vad han är lik dig" till systern. Ytterligare avhandlas senaste dagarnas mardrömmar angående min älskling. Snacka om att vi blandar och bandar. Jag menar - jag önskar mig inte en lila plastvas - lika lite som jag tror att min älskling skulle läxa upp min dotter;o)

 

Och ciggen - de som skulle slockna av sig självt nu för tiden - det gjorde den inte.

 

Medan vikning av tvätt och försök till att starta tröskverksdator - hör och ser jag stora dottern dansa och halvsjunga/mässa: trummor, trummor, stövlar, stövlar, spjut, vibration, regndans, solen, grytan, masken, rumpa, karusell, rumpa, rumpa. Thyra hakar på och jag med. Afrodans. Gissa om jag kommer att anmäla mig till kursen? Afrikansk dans är det bästa och roligaste jag gjort - då när det begav sig. Men fri ska den vara. Och koreografi tar jag aldrig;o) Ingen lets Dance här inte:o)

 

Skulle vilja hinna sätta mig och skriva detta, fortsätta på någon av min Kärlekens och mina låtar, evt smådö och mysa med tjejerna i soffan, läsa ut min sjunde bok på en vecka

Lägga ut betygen på mina fina nior i hemkunskap och musik medan jag har allt färskt i huvudet.

Prata gulligt i telefon med min älskling;o)

Försöker göra det men måste skriva om alla stavfel när jag läser det här för honom;o)

 

PS: Fastnade nyss med min finaste svarta långkjol i kontorsstolen jag fått av gullenosdottern;o)DS.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Blommen

Oj, ditt nya inlägg är läsvärt, om än "hackat och yrt"! Vad fina stornosen och hennes lillnos är på fotot=0), katten med nedsatt syn är också gullig (dock då med lite för stora brillor kanske)! Skriv inte om det, inlägget alltså, det behövs inte, vi kan leva med virrigheten och bokstavhoppen/stavfelen;-)

Det gläder mig mycket att du just nu mår relativt bra och att du njuter av din tillvaro, det ordnar nog sig med träffande av och talande med alla dina nosar framöver ska du se, vi går ju mot ljuvligare tider!

Jo, både bilar och män kan vara problematiska, det vet jag mycket väl eftersom jag är utbildad fordonsmekaniker och själv en man;-)

När det gäller både bilarna (och männen) kan allt sitta samman men dock ändå vara en slump, slösa inte tid med att tänka på det, Gina!

Hoppas verkligen att kattens broder dyker upp igen one of these days!

Bra, Gina! Passa på nu för XVII när lusten till musik har återkommit och du har ett bra stöd av älsklingen, skriv, , spela, sjung, mixa m.m.

Vad mysigt att du är glad och jättekär=0)

När det gäller din dag så sitter jag just nu med munnen öppen på vid gavel... hur kan allt detta inträffa på en och samma? Wow!

2012-05-17 @ 08:59:09
URL: http://somiblo.wordpress.com
Postat av: Krille Kill

Skynda sig å gifta sig nu så ekonomin inte går i sank!!

https://www.flashback.org/sok/gina+jacobi?sp=1

Svar: Jag kommer aldrig att gifta mig mer. Fine?
Gina Jacobi

2012-08-17 @ 19:48:17
URL: http://www.krillokill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0