Gäh! Tuppar snart av! Ka ka ka & kuckeliku...Foto © Eva-Lena Olsson
Jag är nog minst lika stressad som vid samma tid förra året - fast det inte ens är vårt bröllop nu - utan mina bästa pappa-farbröders... Herregud! Hur kan man i svaga ögonblick lova att skriva "typ en psalm" (om de nu någon gång skulle gifta sig), och sedan framföra den live? Det här är verkligen inte min grej... Och ännu mer nervöst blir det, eftersom media uppmärksammat det hela och gjort reportage i både TV och tidningar. Det blir nämligen det första homo-bröllopet i Sundsvalls GA-kyrka. Voine...! Men en liten undran - har det inte framskridit mer inom detta område och inom kyrkan?

Försöker febrilt och envetet få klar låten med alla klipp och körer för CD-singeln som de sedan vill sälja på festen - och jag hoppas innerligen att den går hem hos den samlade församlingen. Den är ju skriven direkt till Kim och Tomas, men möjligen kan den fungera för andra vigslar också... Vem vet?

Kim är ju alldeles i sitt esse nu och har miljoner idéer om hur han ska marknadsföra låten - detta bara efter att ha hört en ett uns av den för många månader sedan... men å andra sidan vet han ju inte än vad han talar om heller;o) Efter vår lunchdate igår, ville han att vi fyra i "bandet" skulle vara klädda som på vårt piratbröllop i somras. Detta för att en tredjedel av deras miljontals (som det verkar) gäster var inbjudna till vårt - och säkert därmed skulle komma att fatta "galoppen"... Undrar det jag...;o) Och får man ens bära hattar i kyrkan? Kan någon stämma brudgubbarna i efterhand?

Hmm... Ja och jo, Fredrik får säkert på sig sina paltor, likadant med Lilian och Fredde... Men jag får helt enkelt tänka om. Har packat ner allt från vigseln (förutom ringen) i en oåtkomlig kartong längst in i källaren - där sådant jag inte längre får på mig, har hamnat... MEN jag kommer i alla fall att ha en massa löshår (vilket tjat) - förhoppningsvis ditsatt på ett snyggt sätt med hjälp av någon av döttrarna:o)

Dotter no: 2 kommer att vara "hovfotograf" och det är hon alldeles säkert med bravur! Dotter no: 4 är i morgon med på någon slags "Stiltrend" i Sundsvalls tidning - så det är sannerligen ingen hejd på "kändisfaktor-Jacobi" just nu;o) Åminstone vad anbelangar de yngre förmågorna:o)

Låten (lägger ut den här efter den 11:e juni) är nog, näst efter "Det svarta ljuset" (tvingades spela in och skriva om den fyra gånger på skivbolagets begäran), den mest musikaliskt krävande jag gjort. Men betänk! Den kanske kommer med i psalmboken! Så som andra begåvade - men numera avdankade popsångerskor - fått en ny karriär igenom... Kim sa igår att "Ozzy" och "den galna tuppen" var inviterade att framföra något fint, och undrade om jag hade något emot det... Och faktum är, att för ett par sekunder, trodde jag att han menade allvar;o)

Han är allt bra lustig den lille parveln, men jag älskar honom och hans tillkommande ändå!

Pöss - som vi brukar säga!

Kommentarer
Postat av: Ett skämt

Är rädd att du aldrig ansetts tillräckligt vedtagen eller seriös som "artist" för att någonsin komma med i Psalmboken?Du är bara en gammal före detting som sitter mitt i ingenting och inte haft en karriär på 25 år om du äns hade det som mer än en dags slända då? Fast dom flesta vet ju att du en gång försökte plagiera Py och det gör du tydligen fortfarande. Köpte hennes nyaste skiva och gjorde även misstaget beställa din. Det var en stor skilnad i kvalitet på dom! Men det vet du nog redan eftersom du har kontroll behov? Vad är det som svider så?Avundsjuka på allt och alla! Skaffa ett vanligt jobb och ge upp dina drömmar. Du är patetisk! Gör det inte värre?

2011-05-20 @ 00:53:21
Postat av: Gina

Och så gick väl "idioten" igång igen då! Stava, och sär stava dåligt, så länge du vill! Men jag vet varför du en gång i tiden kontaktade mig - och inte var det för att jag var så jävla värdelös och okunnig!

2011-05-20 @ 01:13:05
Postat av: Jesus

Blir det en "BögPsalm"?

Hur ställer sig Gudarna till det?

2011-05-20 @ 02:38:49
Postat av: Jocke

Varför tror du att låten kommer med i psalmboken? Det är snudd på omöjligt... Är det Py Bäckman du tänker på? Känns lite överdrivet att kalla henne föredetting... Passar väl däremot in som ett passande epitet gällande din karriär. Samtidigt kan man väl tycka att deras lycka borde vara viktigare, men so. Du skriver verkar det vara en liten bisak i frågan.... Lycka till.

2011-05-20 @ 07:32:15
Postat av: KVACK!!!!

Tror du att din musik skulle spelas i kyrkan om du nu skulle ha intelligensen att skriva en låt.....näe inte mycket!!!Din musik är kräkmusik! Fyy Fan

2011-05-20 @ 10:14:24
Postat av: Margot

Trevlig text...Synd bara att du inte kunde låta bli att koncentrera dig på ditt eget utan tvunget måste slänga lite skit på andra. Jag har varit på flera av Pys kyrkokonserter, och så som hon och hennes texter berör åhörarna, är hon värd inget annat än respekt! Hon är LÅNGT ifrån avdankad. Hon strålar!

2011-05-20 @ 10:37:16
Postat av: Idiotläsare

Idioten verkar vara igång här mest hela tiden. Inlägg efter inlägg där avundsjuka, bitterhet och hybris lyser igenom. Idioten verkar må riktigt riktigt dåligt. Dessutom har ju idioten ju ingen som helst koll på verkligheten. Varför skulle någon ta in idiotens "alster" i Psalmboken bara för att det som verkar vara bland idiotens få vänner ber idioten skriva något som liknar en Psalm? Gör det så ont att Py är en omtyckt och lyckad artist som fortfarande säljer mycket skivor, konstant är med i tv, har utsålda konserter, och du bara är en misslyckad kopia med några få närmast sörjande?

2011-05-20 @ 10:49:41
Postat av: KVACK!!!!

Du verkar ju totalbitter!!! Ingen lyssnar ju på din musik, vet någon vem du är nuförtiden??Lägg ner din verksamhet och skänk dina stålar till BRIS!

2011-05-20 @ 11:08:00
Postat av: Jess

Psalmboken. Ja tänk om alla var lika verklighetsfrånvända. Varför tar du inte tag i ditt liv i stället? Verkar vara ett totalt kaos! Vad är det som gör att du tror dig vara förmer än oss andra och inte behöver arbeta? Som vuxen och som förälder borde du kanske sluta tro att jorden snurrar runt dig och istället bli en vuxen människa som inte lägger skulden för alla dina misslyckanden på andra?

2011-05-22 @ 12:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0