Inte utanför Västernorrland - & inte utan min man & våra barn:o)Nej, det blev inget lärarjobb för mig i Asien/Afrika (de flesta av skolorna hade i snitt 250 sökande per tjänst). Jag fick det sista svaret från Kerala i förrgår. Så nu får jag fortsätta att uppskatta det jag/vi redan har här - för vi lär inte ta oss utanför Västernorrland under en överskådlig tid.

Vi kommer att ha många barn hos oss i sommar, vilket ska bli väldigt roligt:o) Fredriks söta ungar kommer från England för att stanna i hela fem veckor, och Pixie, nyss fyllda sju år, skrev helt själv ett alldeles fantastiskt brev till mig härom dagen. Jag blev så otroligt glad och rörd och tar mig därför friheten att ordagrant återge det här:

"Dear Gina,

I am looking forward to coming over and I might be a'bit nervous or get upset so please can you look after me.
These are the things I like doing: - Going to circle park, eating Piggleens, Bubble Baths, having my hair plaited, playing on the computer, having my toes done with nail varnish, putting make up on, baking cakes and cookies, sticking and doing arts and crafts, painting and colouring in, having saturday sweets and please can you teach me how to make kanelbullar.

Lots of love from Pixie.
PS: Dominic might have a tantrum so give him a cuddle to calm him down and these are the things he like doing as well and he allso likes playing with toy cars. Love and kisses <3 Pixie"

Tyvärr har vi ju inte ekonomi för att åka till samma "populära" ställen som några av min döttrars kompisar verkar göra - till exempelvis Bamseklubbens trevliga semsterorter, Legoland, Liseberg eller Gröna Lund. Att vi inte kan (läs: inte vill heller) beror så klart på att jag är "arbetsskygg" och "för fin för städjobb" och att vi bara lever på Fredriks lön och att jag utnyttjar honom och att han snart kommer att förstå... Vaddå? Jo - att han vill lämna mig:o)

Nåja - ni som följt med i bloggen förstår nog att jag ämnar skoja till det lite här;o) Inte helt utan anledning med tanke på en massa fulkommentarer - som i och för sig har sitt eget lilla humorvärde. Det är därför jag ens publicerar dem:o)

Jag och maken har i alla fall gjort upp en liten lista över de smultronställen vi vill ta oss själva och barnen till i sommar. Saker som inte kostar en hel förmögenhet men som är guld värt ändå.

Personliga utflyktsmål:

Galtström. Där finns finaste Gussie och Fredde, två galna, men söta terriers, och deras underbara sommarhus mitt ute i skogen. Med tillhörande knott, gormande vattenpump på nätterna, hård golvmadrass och en 60-tals husvagn - om man skulle vara hågad. Vi besöker gärna även Cafét med de absolut i särklass godaste räk-, lax- och rökta sikmackorna på denna jord! Man tar också, mer än gärna, en dagstur till Oxsand som är den vackraste strand jag någonsin sett i Sverige - att jämföras med de allra bästa i Karibien, Indien, Indonesinen och Thailand! (Det är mycket svårt att hitta dit, så försök nu inte;o)

Gullgård. Här har finaste Anna sitt föräldrahem, bestående av två hus, varav ett hennes, i Gullgård; Torpshammar. Tillika har det fungerat som mitt rekreationscenter sedan över 12 år. Där har jag gråtit, ylat, ältat och orerarat över ett par otrogna och elaka ex, plockat blommor, lagat mat med allehanda delikatesser, som bara hon kan ha i sina skafferier :o) Där kommer man ifrån vardagssnurret. Föräldrarna granngårds dömer inte, för de har levt, rest och förstått de också :o) Betänk bara Annas pappas eget privata hembygdsmuseum på logen, plus den enorma elefantsamlingen från hela världen i ett av häbrena! Helt fantastiskt att skåda!

Skatan. Där bor och lever finaste Kerstin, min gamla studiekamrat (som förstår mig till fullo), med sin fine man Bengt. De har det osannolikt bästa läget i hela Skatan! I höstas, när jag och Fredrik hade plockat kantareller - på Bengts hemliga ställe - och satte oss att rensa på deras veranda, så kände vi att "nä, vi vill inte åka hem". Mysfaktor total, med andra ord. Att sedan Skatan bjuder på så mycket annat får anses vara en bonus. Caféet, som drivs av Kerstins dotter och hennes man, rökeriet och "lysnatta", måste bara upplevas och besökas.

Juniskär. I backen, några hundra meter upp från stranden, har finaste Ulrika ett hus. Där är jag och familjen välkomna som gäster när vi vill. Dessutom tillagar hon gourmetmat så man med fördel svimmar på valfri veranda. En veranda som man kan flytta sig runt på i solstolarna i takt med solen dessutom. Hennes värme och sagolika handtag och handlag vid vårt bröllop går till historien!

Andra utflyktsmål - som rekommenderas!

* Spikarna - pittoresk miljö, strutta omkring på ön, köpa rökt fisk, ligga på klipporna, besöka Cafét - näst bäst på räk/sikmackor för övrigt!
* Norra och Södra berget - äventyrsstigar, bra grillar, roliga lekplatser, utsikt åt många håll :o)
* M/S Medvind - De har tokgod buffé, tag gärna med gitarr, papper, penna - för låtskriveri samt en kikare för att se vår kust på ett havsnära sätt :o)
* Ljungans delta - drick vattnet medan du simmar motströms, bränner kalorier och har kul - bäst i augusti då temperaturen uppgår tlll ca 20 grader.
* Indalsälvens delta - ett riktigt äventyr för barnen med alla hängbroar över vattnet:o) Det tar visserligen en stund, men är värt det när man väl kommer fram till den långgrunda stranden. Blunda för fabrikerna i Timrå och tänk dig in i en annan världsdel. Annars kan du alltid stoppa och landa på en av sandbankerna innan broarna. Se upp för fåglar med ägg, de är jättearga!
* Hamnparken - om man inte orkar gå så långt och man bor i Stenstan, så är detta ungarnas favorit av någon anledning. Här finns ju inte mycket annat än en liten hamn, utsikt över Alnö och fabrikerna. Men man kan åka skateboard, inlines, cykla och kasta frisbee.

Aktiviteter:

* Udda bröllop - i sommar Kim och Tomas (remember vårt förra sommaren).
* Pride-festivalen i stan - vi går med barnen såklart!
* Drakfesten - gratis och kul - hejja Danne!
* Tecnicus, Härnösand - här kan alla i familjen få sig en aha-upplevelse!
* Minigolf - alla får utbrott, någon vinner, någon kommer sist - men vi lär oss :o)
* Himlabadet - där har vi inte varit än, vi får se vad som händer en regning dag...
* Gatufesten (mån-ons) - den lugnare delen och eftersom det är gratis. Alla gillar ju inte alla artister, men barnen   älskar att dansa - precis som vi;o)

Vi skippar:

Birsta City
Campa utanför IKEA
Gatufesten
Selånger marknad
Tivoli & cirkus

Ovanstående godkänt av en nu vaken Fredrik:o)

Önskar er alla en fantastisk sommar!
/Gina & Fredrik

Kommentarer
Postat av: Blommen

Vad synd! Jag vet att du ville men det är inte alls lätt att lyckas få dom jobb man söker, det finns alltid en hel del sökande och sedan måste man ha tur också. Förresten, allt det du/ni redan har är inte alls så lite =0). Norrland (i mitt fall det södra) är också underbart ibland, jag längtar dit ofta. Vilket jättefint brev du fått från Pixie, ni kommer säkert att ha det kul och trevligt tillsammans i sommar ska du se. Tack för alla besökstips. Fredrik skulle säkert ha godkänt det hela, du gjorde rätt i att låta honom sova.

Diverse kramar ;-)

2011-06-09 @ 10:09:06
URL: http://somiblo.wordpress.com
Postat av: Fredrik Jacobi Muskos

När jag läser detta igen så slås jag av hur mycket jag längtar efter sommaren, som visserligen redan är här, men jag menar den sommarkänsla man har när man är ledig och gör/ser saker ute. Det blir spännande att se hur många av dessa punkter vi hinner avverka under juli-augusti! Jag kan föra anteckningar så kanske Gina skriver en sommarsammanfattning framåt höstkanten. Behöver nog inte ens nämna att jag längtar ihjäl mig efter mina barn...

Blommen - jag godkände det ju :o) Önskar dig en fin sommar också!

2011-06-09 @ 11:06:37
Postat av: Freddan

Av vilken anledning arbetar du inte? Förstod inte om du var sjuk skriven eller pensionerad eller annat.

2011-06-09 @ 20:00:57
Postat av: Gina

@"Freddan". Du verkar inte helt påläst, men jag är varken sjuk skriven eller pensionär;o) Jag arbetar fortfarande med att skriva och producera musik. Förutom bloggandet jobbar jag på min detbutroman. Detta genererar för närvarande inte någon lön att tala om, varför jag söker deltidsarbete inom det jag kan och är utbildad till. Svar nog?

2011-06-09 @ 20:31:17
Postat av: Åsa Lundstedt

Goddag! vad spännande dina inlägg verkar! kommer definitivt läsa din blogg igen. (: Hoppas du har en rolig vardag =P

2011-06-28 @ 13:10:06
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0